Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Zajęcia kulinarne „ Zdrowie na talerzu”

W kwietniu w każdej grupie odbyły się zajęcia kulinarne „Zdrowie na talerzu”.

Dzieci z grupy 1 przygotowały pyszną sałatkę z gotowanych warzyw, która zawierała: marchewki, pietruszki, jabłka, ziemniaki, jajka i selera. Na końcu dzieci wymieszały sałatkę.

Dzieci z grup 2, 3, 5, 8 przygotowały zdrowe i kolorowe kanapki, które były wykonane z: wędliny, sałaty, papryki, rzodkiewki, sera, ogórka i pomidora. Dzieci samodzielnie wykonały pyszne kanapki.

Dzieci z grupy 4 przygotowały wiosenną sałatkę z nowalijek: ogórek zielony, pomidor, pomidorki koktajlowe, mix sałat, papryka żółta i czerwona, szczypiorek. Same myły warzywa, obierały i kroiły, a na końcu mieszały.

Dzieci z grupy 6 wykonały pyszne szaszłyki z owoców takich jak: kiwi, banan, winogrona, jabłka. Samodzielnie obierały i kroiły owoce, następnie nakładały na patyki do szaszłyków

Dzieci z grupy 7 wykonały zdrową sałatkę z: sałat różnego rodzaju z rukolą, ogórków zielonych, papryki czerwonej, kiełków słonecznika i sera mozzarella.

Dzięki tym zajęciom kulinarnym dzieci utrwaliły zasady zdrowego odżywiania, Podczas zajęć dzieci pamiętały o zasadach używania ostrych przedmiotów( noże). Dzieci bardzo chętnie uczestniczyły w zajęciach. Przygotowane przez siebie kanapki, sałatki i szaszłyki dzieci zjadły z wielką przyjemnością.